• HomeSlide01
  • HomeSlide02
  • HomeSlide03

History

Taekwondo geschiedenis in Maastricht

Rond mei 1980 werd in de gymzaal bij de Kombi in de Capucijnenstraat, gestart met taekwondotrainingen o.l.v. Hugo Wijntjes en Robert Demmers.
Hugo stopte met lesgeven en Robert Demmers  werd hoofdtrainer. In die tijd was het Taekwondo in Maastricht nog onontgonnen gebied.
In 1983 introduceerde Robert, Luigi Melis in Maastricht. Deze kwam met het "Nieuwe Taekwondo".
Luigi nam de club over van Robert en richtte de Taekwondovereniging "Hwarang Melis", op. Door zijn harde aanpak wist Luigi al snel het koren van het kaf te scheiden en de wildgroei die onder de noemer Taekwondo bestond uit te bannen. Hij introduceerde het Taekwondo volgens de richtlijnen van de Taekwondo Bond Nederland en wist het Taekwondo in Maastricht uit de kinderschoenen te tillen.

Zijn naam die hij had opgebouwd en de media aandacht die hij nog steeds genoot hebben hier zeker aan bij gedragen. Na het stoppen van zijn actieve wedstrijd carrière kon hij meer tijd besteden aan de ontwikkeling van zijn leden. Dit bleef dan ook niet onbekroond. Zijn school bracht veel goede sporters voort die op district, nationaal en internationaal niveau goed wisten te presteren. Robert ging in 1984 elders trainen en richtte later zijn eigen school (Chung-Gi,Maastricht 1993) op. Luigi gaf vanaf 1983 tot 1995 les in de wijk Mariaberg; van 1995 tot 1998 had Luigi zijn eigen dojang in Daalhof. Inmiddels had Luigi de naam van de vereniging veranderd in Olympic Taekwondo Maastricht. Vanaf 1998 tot op heden trainen we in de wijk Pottenberg.

Print Email